Let the data do the talking

Mijn motto, mijn doel. Sinds mijn studie econometrie in 1991 hou ik me met data bezig, zonder data geen berekeningen, geen inzicht, geen voorspelling en geen planning. Het belang van data is er altijd geweest, maar de laatste jaren beseffen steeds meer mensen, bedrijven, instellingen en overheid dat data het meest waardevolle is dat ze hebben.

Wat moeten we ermee? Wat betekent het nu eigenlijk? Hoe moet ik iets interpreteren? Hoe ga ik er mee om (en hoe niet)?

Ik gebruik de data om inzichten te geven. Dat heb ik altijd gedaan. De eerste jaren bij het voorspellen van de kosten voor grote projecten in de olie-industrie, het voorspellen van de gasvoorraden, en later bij het maken van efficiënte planningen voor transport en personeelsplanning in het openbaar vervoer.

fr_fotografie_dsc3424 De laatste jaren is de data steeds prominenter gaan worden, er is veel. Wat moeten we ermee? Wat betekent het nu eigenlijk? Hoe moet ik iets interpreteren? Hoe ga ik er mee om (en hoe niet)? Deze vragen heb ik als data scientist voor verschillende bedrijven beantwoord.

Naast mijn werk vind ik het leuk om met data te spelen wat niet altijd zo belangrijk lijkt. Op mijn site laat ik zien wat mij bezighoudt omtrent dit onderwerp, waar je data nog meer voor kunt gebruiken en de kansen en gevaren rondom de kracht van data.

Mocht je vragen hebben, verzoeken of gewoon in contact willen komen, dan kun je me een tweet of een mail sturen, of via LinkedIn.

Reynold Zuil

Contact

Tags

© 2016 reynoldino.nl. Niets van deze website mag zonder toestemming worden overgenomen.